FAQ (NL)

Vaak gestelde vragen

Wat is VaVersa?

VaVersa is een abonnementsdienst die chef-koks in staat stelt een deel van hun eigen voedsel te verbouwen, door middel van hightech binnentuinen. Op deze manier krijgen chef-koks toegang tot ultraverse en duurzame producten van hoge kwaliteit.

Is VaVersa duurzaam?

VaVersa's concept is gestoeld op duurzaamheid. Onze tuinen hebben een consistente productie, 365 dagen per jaar, zonder het gebruik van pesticiden, zonder het gebruik van eenmalig verpakkingsplastic en reduceert voedselverspilling. Daarnaast wordt er 95% minder water gebruikt en is er 95% voedsel KM reductie in vergelijking met traditionele productieketens.

Waar is VaVersa momenteel actief?

VaVersa is momenteel actief in heel Nederland.

Hoe kan ik met VaVersa aan de slag?

Als u meer informatie wilt ontvangen, een afspraak wilt maken, of klant wilt worden: stuur ons dan een bericht in het interactiegedeelte van deze website. Wij geven u dan snel toegang tot het onboarding formulier. 

Wat houdt het abonnement in?

VaVersa is een alles omvattende dienst. Het abonnement omvat een volledig ingerichte, high tech geautomatiseerde tuin, maandelijkse vervanging van planten en benodigdheden, toegang tot VaVersa's online inspiratie en ondersteuning, toegang tot VaVersa's evenementen en jaarlijks onderhoud van je tuin. Wij zorgen ook voor de levering en installatie. 

Wat zijn de ruimtevereisten?

Onze tuin is ontworpen om met een minimum aan oppervlakte een maximale productie te realiseren. De tuin neemt 1m2 vloeroppervlak in beslag. De afmetingen zijn 105 x 97 x 230 cm (L x B x H).

Hoeveel tijd moet ik per week aan mijn tuin besteden?

De tuin is geautomatiseerd, en een computer regelt de meeste taken. U hoeft alleen maar één keer per week de watertank bij te vullen met water en u moet natuurlijk de planten oogsten en vervangen. Deze twee activiteiten nemen ongeveer 30 minuten per week in beslag.

Wat is het assortiment van planten?

VaVersa's tuin is geschikt voor het kweken van eetbare bloemen, kruiden, bladgroenten en cressen. Vraag de laatste catalogus aan via het contactformulier.

Hoe lang duurt het voor de planten groeien?

Kruiden en bladgroenten hebben gewoonlijk ongeveer 30 dagen nodig om klaar te zijn voor de eerste oogst. Daarna kunt u ze wekelijks oogsten, gedurende ten minste 2 maanden, tot u uw nieuwe planten ontvangt. Tuinkers gaat veel sneller en is tussen de 7 en 18 dagen klaar om te oogsten, afhankelijk van het type. Ons team zal alle bestel- en vervangingsprocessen ondersteunen en vergemakkelijken.

Kan ik meerdere tuinen op mijn locatie hebben?

Ja, u kunt zoveel abonnementen nemen als u wilt.

Heeft u meer vragen?

Als u meer vragen heeft, laat het ons weten via het contactformulier of schrijf ons een bericht in uw VaVersa.com leden omgeving.