Voordelen en Duurzaamheid

Ultra-Vers

De grootste kwaliteitsvermindering van verse producten vindt plaats tijdens transport en opslag. Oogsten vlak voor consumptie minimaliseert het verlies van voedingsstoffen, waardoor de smaak en voedingswaarde van het product optimaal blijven.


Ultra-Lokaal

De lange toeleveringsketen wordt overgeslagen, waardoor 95% van de voedselkilometers wordt geëlimineerd. Kruiden hoeven in de winter niet meer uit warme streken te komen.

Diversiteit in producten

Een eigen binnentuin maakt het mogelijk om het hele jaar door veel verschillende kruiden en cressen te kweken die niet verkrijgbaar zijn op de markt. Chef-koks gebruiken de tuin als een culinair hulpmiddel, waardoor ze toegang krijgen tot vele nieuwe smaken, kleuren en vormen.


Geen bestrijdingsmiddelen

We gebruiken de natuur om de natuur te controleren. We gebruiken natuurlijke 'bewakende' insecten om plagen te voorkomen. Dit wordt biologische bestrijding genoemd, de toekomst van gewasbescherming.


Bespaart land en water

Onze tuinen kunnen 5x meer groeien per m2 dan productie op het veld en gebruiken 90% minder water.

Elimineer voedselverspilling en plastic voor eenmalig gebruik

Oogst alleen wat je nodig hebt. Planten zijn verser dan ooit, en blijven langer goed tijdens het serveren. Elke tuin bespaart ongeveer 2400 plastic verpakkingen per jaar. Dat staat gelijk aan 120kg CO₂ per jaar.